Polat Alemdar Trabzon ve Fabrikalar!

Önceki gün “kurbanını” yakından tanıyan herkes gibi beni de kalbimden yaralayan, Türkiye’yi ve kardeşliği her şeyden çok seven milyonlarca insanıysa korku ve endişeye sürükleyen bir cinayet haberiyle sarsıldık: Ermeni cemaatinin sözcülüğünü yapan Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hirant Dink uğradığı suikastle öldürüldü!

Bu haince saldırıyla ilgili çok şey söylenecek, yazılacak, çizilecek..Ve hemen herkes gibi benim inancıma göre de “gerçek” asla öğrenilemeyecek.

Cinayeti işledikten sonra güvenlik kameralarına yakalanan şüpheli bir kişinin fotoğrafları medyaya dağıtıldı. Ekrana düşen genç bir adamın görüntüsüydü ve cinayet sonrası kameralara yakalanışı, çok da profesyonel olmadığının işaretiydi. Nitekim, suçunu itiraf ettiği bildirilen Ogün Samast, (orjinali Samesti, ancak nüfus müdürünün hatası)cinayet silahını yok etme, saklama gereği bile duymadan otobüsle memleketi Trabzon’a gitmek üzere yola çıkmayı göze alabilecek kadar amatör biriydi ve kısa sürede kıskıvrak yakalandı.

Trabzondan aldığımız bilgilere göre Ogün; işsiz güçsüz, futbol oynamaya çalışmış ama bir sıçrama yapamamış, eğitim hayatına orta okuldan sonra nokta koymuş ve babasının belediyeden aldığı maaşla geçinmeye çalışan yoksul bir ailenin çocuğu. Yazar Nihat Genç’in harika tespitiyle; Trabzon sokaklarında her gün binlercesine tanık olduğumuz “yürüyen trafolardan” biriydi Ogün. Adını Trabzonsporlu Ogün’den esinlenerek koymuştu büyükleri. Ogün gibi başarılı bir futbolcu olamadı, tuttuğu her dal koptu. Bir gün bir şekilde patlayacaktı, maalesef bu infilak hali, sadece kendini değil Türkiye’yi de bir uçurumun kenarına taşıdı.

Benim de yakından tanıdığım çevresinden aldığımız bilgilere göre siyasi hiçbir “angajmanı” olmayan Ogün için artık sadece internet ve sohbet dünyası vardı. Kız yüzünden kavga ettiği de oldu. Ve cinayet öncesi chatte tanıştığı bir kızla buluşmak için İstanbul’a gittiği de biliniyor, hatta bu gidişlerin ilkinde “çok paralı olarak” geri geldiği.. Ve ikinci kez gidişinin ardından “Hirant Dink”in katili” olarak Türkiye gündemine düşüşü..

Trabzon 80 yıldır ihmal edilişinin bedelini ödüyor..

Rahip cinayeti, Tayad’lıların linç girişimi ve Hirant Dink kardeşimizin katledilişinde hep Trabzon’un adı geçti, geçiyor, geçecek..Bu konu ayrıca konuşulmalı, yazılmalı.

Yüzlerce, binlerce neden gösterilebilir. Kafalar bulandırılıp, algı merkezleri iğdiş edilebilir..Duman göğe yükselip sisler dağıldığında geride kalan şu olacaktır;

Konya’da bir günde 111 fabrika açmakla övünen Türkiye hükümetleri; Trabzon’a 84 yıllık cumhuriyet tarihinde şehrin doğasını mahveden Çimento Fabrikasından başka yatırım yapmamıştır!

Konya “mal” üretirken Trabzon’a Polat Alemdar’ları üretmekten başka çare bırakılmamıştır!

Trabzon caddelerinde yüzlerce Polat Alemdar, “racon değil kafa keseriz” naralarıyla “iş” aramaktadır!

Kabakçı Mustafa’lar Topal Osmanlar’dan bu yana, Kılıçlar, Çakıcılar üreten Trabzon’un; gençlerine verebilecek hiçbir şeyi kalmamıştır!
Sokakları “yürüyen trafolarla” dolan Trabzon, devletin el koymaması halinde külliyen trafoya dönüşecek ve yeni “Polat Alemdar”lar arayan kirli eller hiç zorluk çekmeden yeni maşalar bulacaklardır. Gözüpek ve kaybedecek hiçbir şeyi olmayan binlerce Kabakçı Mustafa!
Ankara, uyan!! Trabzon ekonomik olarak tükenme noktasında!!

UFUK GÜLDEMİR NE YAPMAK İSTİYOR!

Hirant Dink cinayeti üzerine bir değerlendirme yazızı kaleme alan “abd bayrağından şort giyen” Ufuk Güldemir; cinayetin azmettirisini buldu: Nihat Genç

Hani her konuşmasında her yazısında “kardeşlik”ten bahseden, hani “bu ülkede TürkKürt, Ermeni, Alevi, Sunni yok, Anadolu kardeşliği var ve asıl zenginliğimiz budur” diyen, hani politikalarını onaylamasa bile merhum Bülent Ecevit’in ceketindeki tozu ” o toz Anadoludur” diyerek kuysayan ve bunu söylerken hüngür hüngür ağlamaya başlayan kocaman insan yürekli Nihat Genç..

Söyleyen Ufuk Güldemir olunca söylenen ne kadar değerli diye sorulabilir..

Trabzon’a ordu müdahalesi isteyen demokrat Güldemir’e şunu sormalı

Böyle “komik” bir iddiada bulunmanızın nedeni Nihat Genç’a karşı açtığınız davayı kaybetmenin kuyruk acısı olabilir mi?

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s