Kocaman Aykut’a Duvar Fotosu Önerileri

Fenerbahçe’nin,  Fenerbahçe kültürüyle oyuncuyken kuramadığı ancak “gereksinim doğduğu anda”   çok kısa sürede kurduğu bire bir uyumu ile dikkat çeken bir teknik direktörü var; Aykut Kocaman. Hani şu İstanbulspor Teknik Direktörüyken  birçok tartışmalara neden olan ve üstü kapatılan! sürecin en çok konuşulan isimlerinden biri olan Aykut Kocaman. 

Fenerbahçe’de yardımcı hoca olarak görev yaptığı sürece, başta Alex olmak üzere tüm Brezilyalıları gönderme kararlılığında olan,  “altımı oydu” açıklamasıyla şimdilerde Almanya’da gün dolduran Daum sonrası takımın başına gelen ve göndermek için uğraş verdiği Alex sayesinde koltuğunu koruyan Kocaman, yeni bir strateji geliştirerek rakiplerini psikolojik baskı altına alıyor.

Trabzonspor’un penaltılarına dair mide bulandıran tesbiti sonrası hakemler üzerinde beklediği etkiyi yaratarak kazanım sağlayan Kocaman, Galatasaray maçı öncesi yaptığı bir açıklamayla mide bulandırmaya devam etti.  Neymiş;  ilk yarıda Şükrü Saraçoğlu’nda Sabri’nin pozisyonunun unutamıyormuş ve o fotoğrafı odasının duvarına asmış..mış…

Fenerbahçe üzerinden “traj ve para” kazandığı bahanesiyle gazetecilik etiğini hiçe sayan spor basınının,  mal bulmuş mağrip heyecanıyla orta zekalı spor okuruna taşıdığı bu açıklamalar, dalga etkisi yaratarak tüm futbol kamuoyunu etkisi altına alıyor ve ne hikmetse tüm sonuçlar Fenerbahçe’nin lehine gelişiyor.

Kendi takımı lehine olabilecek her hamleyi ve “kazanmak” adına her şeyi içselleştirip sindiren bir kültür karşısında dürüst insanların muhatap bulmalarının zorluğu olsa olsa çağdaş bir trajedidir.

Kocaman’a duvarına asması için birkaç fotoğraf da biz önerelim;

Mesela;

Fenerbahçe Stadı’nda şampiyonluk mücadelesi veren iki takımdan sarı lacivert olanın bir oyuncusu, bordo mavili oyunculardan birini ceza sahası içinde “taammüden” yere indirdi ve o maçın orta hakemi (o günlerin ödülü olarak bugün büyük bir gazetede hakem görüsü adında hizmete devam eden biri) , 3 metre önündeki bu penaltıyı vermeyerek , misafir takımın olası bir galibiyetine ve şampiyonluğuna kan doğradı sayın Kocaman. Biraz yüreğiniz ve vicdanınız varsa bu fotoğrafı da odanıza asın!

Mesela;

Teknik direktörü olduğunuz takımın bir oyuncusu i istediği düdüğü çalmayan bir Türk hakeminin yüzüne balgamını savururken objektiflere takılmıştı. (Fenerasyon tabi ki bir işlem yapmamıştı, bildiniz)  Mustafa Kemal’in  “ahlaklı  sporcu”  fotoğrafına rahmet okutan bu fotoyu da Sabri’nin yanına ekleyin de samimiyetinize inanalım.  

Mesela;

Kulüp Başkanınızın “ ben şampiyonlukların sahada kazanılmadığına inandım artık” (sanki daha öncekileri sahada kazanmışlar anlamı çıkıyor, gülmeyin) açıklamasını da o fotoğrafların yanına ekleyin ki  teknik direktörlük değerinizi ölçmeye kalkanlara yardımınız olsun

Mesela;

Trabzonspor lehine verilen ve size göre “olmayan” penaltılardan birinin fotosunu bulup o duvarınıza asın ki duvar  varoluş gerekçesini sorgulayıp size lanet okumasın(bulamazsanız uydurun, medya sizi haklı çıkarır korkmayın, onların yetmediği yerde Fenerasyon, o da yetmezse MHK var, rahat olun)

Hasılı;

Türk futbolunun ve sporunun aydınlık yüzü olarak başta ben olmak üzere hepimizi kandıran Aykut Kocaman benim için kişilik yönünden koskocaman bir hayal kırıklığıdır. Kendisine önerim, bu orta oyununu sadece  “uygun zeka düzeyine sahip” kişilerin “yediğini” unutmaması ve herkesin bir gün mutlaka layık olduğu yere gideceğine aklından hiç çıkarmamasıdır.

“Kocaman Aykut’a Duvar Fotosu Önerileri” için 2 cevap

  1. Alaaddin UĞUR Avatar
    Alaaddin UĞUR

    Yılmaz ERDOĞAN’ın Hijyenik Aşklar kitabını hep çok sevmişimdir. Benim için başucu kitabıdır. Orda İYİ, KÖTÜ, SALAK diye bir bölüm vardır.

    “Üçkağıtçı… Sahtekarın en sempatik, en başarılı şekli. İyi bir hatiptir o. İnandırıcıdır. Konuştuğu zaman etrafındaki tüm “iyi ve dürüst” insanlar ağzının içinde kaybolur. Hem çok iyi fıkra anlatır hem hüznün tüm renklerinden haberdardır. Kahkahasında pirzola tadı, hüznünde bazen ölümün sesi vardır. Adam başarılıdır. Yeteneklidir. İyilik kolaydır. Kötülük maharet ister. İyi olmak için kimseye kötülük yapmamak yeterlidir. Ama kötü olmak için daha çok çalışmalısınız!
    Bir iyi için en zor olan, kötüye “sen kötüsün” demektir. Çünkü iyi, utangaçtır. Hırsıza “hırsız” diyemez. Kötünün yerine utanır, sahtekarın yerine yüzü kızarır, hırsızın yerine yerin dibine geçer… iyiler korkaktır. iyiler herkese acır, en çok da kendilerine ve sonunda kötüler kazanınca da şaşırır…İyi, kötü karşısında güvensiz, enerjisiz, çaresizdir. Filmlerde bile iyi, kötüleşmeden kötünün hakkından gelemez. “Yeminini bozar ve kavgaya girer. Oysa kavga kötünün mesleğidir asıl. Biz “iyi” seyirciler perdedeki iyi adamımız kan döktükçe rahatlarız. Ve iyi kötüyü yendi diye seviniriz. Oysa artık hepimiz kötüyüzdür filmin sonunda. Hatta biz ”kötü”den daha çok insan öldürmüşüzdür.Babalarımız iyi insanlardı ve bize de iyi olmamızı öğütlediler.Biz de iyi insanlarız. Ve çocuklarımıza aynı şeyi öğütlüyoruz.”
    Şenol GÜNEŞ ile Fatih TERİM aynı grubun insanıdır bence. Her ikisi de iyi grubundandır. Aykut öteki grubun temsilcisidir. Kötülerin. Hep yakınırız Şenol GÜNEŞ niçin Fatih TERİM kadar değer bulmuyor bu ülkede diye. ve bu değer farkını haketmediğini düşünüp haksızlık ederiz genellikle TERİM’e. Hayır ediyor. Ve tam da işte bu değer farkını hakettiği nokta Şenol GÜNEŞ ile Fatih TERİM arasındaki tek farktır. Fatih TERİM kötünün hakkından gelmek için kötüleşebilen, filmin sonunda yeminini bozup kavgaya girebilen, hatta gerekirse kan döküp kötüyü yenen bir İYİdir. Bu Şenol GÜNEŞ’in hiç yap(a)madığı ve hiçbir zaman da yap(a)mayacağı bir davranıştır.

    Beğen

  2. mesela
    FB-Trabzonspor maçında ev sahibi olmasına rağmen Şenol güneşin yanına gelip elini sıkarken çekillmiş bir fotografı da en başa assın.. tüm bu resimlerin yer aldığı utanç duvarına İst medyası da bakıp bakıp kendi çürümüşlüğüne methiyeler dizerek bi yerlerini ovuştursun..

    Beğen

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: